Wat ga jij doen deze winter?

Nu de winter voor de deur staat ligt er voor ons weer een mooie uitdaging om uit te gaan zoeken wat we deze winter nog willen gaan doen. Want ook in deze periode blijven we bezig met motoren en laten we ons niet afschrikken door wat kou en sneeuw!

Welke uitdaging ga jij opzoeken deze winter?

We merken dat dit een periode is dat mensen zich aan het voorbereiden en aan het verdiepen zijn voor het maken van een reis, weekje Zwarte Woud, Tour de Europa, Alpen route, 2 weken de TET rijden of naar Afrika of India. We krijgen al deze mensen aan de telefoon, dus rustig is het voor ons niet.
Toch hebben we besloten om zelf ook nog een korte reis te maken. Wij gaan het avontuur opzoeken in een land waar het koud is en waar veel sneeuw ligt, Zweden!
We hebben al een hondensleetocht geboekt, dus dat staat vast! We weten het, dit is niet iets met motoren maar zeker ook een avontuur! Daarnaast willen we nog met een sneeuwscooter op pad en als het kan nog met een Explorer (een motor waarvan ze de voorband vervangen hebben voor een ski en de achterband voor een rupsband) door de tief sneeuw rijden. Als de mogelijkheid zich voor doet willen we nog rijden op een motor die spike banden heeft. Eens kijken hoe plat we over het gladde ijs kunnen!

Wil je ook nog deze winter het avontuur opzoeken en wel met je eigen motor op pad, misschien is Noorwegen dan wat voor jou!  Hier wordt elk jaar op ongeveer 200 km ten noorden van Oslo, in de stad Gol, de Krystall Rally gehouden. Deze rally, die 3 dagen duurt en volgend jaar van 6 t/m 9 februari 2020 plaats vind, wordt gereden in hartje winter, waar temperaturen van rond de -20 geen uitzondering zijn! De rally is alleen voor motorfietsen en zijspannen en heeft een maximaal aantal deelnemers van 200 rijders.

Wie niet bang is voor wat sneeuw, modder of kou kan ook naar het Elefantentreffen in het Beierse Woud van Oost- Duitsland. Elefantentreffen staat bekend om zijn sneeuw en koude temperaturen en wordt elk jaar georganiseerd. Volgend jaar vind dit plaats in het weekend van 31 januari t/m 2 februari 2020. Er zijn wel een paar regels waaraan je moet houden, wil je hierbij aanwezig zijn. Zo moet je een legale motorfiets of zijspan hebben en moet je je kampeeruitrusting mee kunnen nemen op je motorfiets! Je slaapt namelijk niet in een warm hotel, maar met z’n allen op de camping!

Wat ook een grote uitdaging is mee doen met de Ice Run! Rijden op het grootste en diepste meer van Rusland, het Baikalmeer, op oerdegelijke Ural zijspannen. Een wedstrijd die gereden wordt bij temperaturen van -20C en -35C en waar vele obstakels overwonnen moeten worden. Zo moeten de rijders door sneeuw,  water, over diepe scheuren en om grote rotsblokken heen om een duik in het diepe meer te voorkomen! Om mee te doen moet je wel over een portie lef beschikken, wat doorzettingsvermogen hebben, dapper zijn en misschien ook wel een beetje gek! Iets voor jouw? Lees ons blog over de Ice Run en bekijk het filmpje.

Wie dan toch hier in Nederland een uitdaging zoekt kan bijna elk weekend wel mee doen met een Enduro of Offroad rit. Rijdend op je eigen motor door de bossen en weilanden van Nederland en op plekjes komen waar je anders niet mag rijden!  Op www.enduro.nl is te vinden waar de ritten georganiseerd worden en door wie.

En, welke uitdaging ga jij opzoeken deze winter?

Ben je er nog niet uit wat je gaat doen deze winter of heb je nog meer inspiratie nodig? Ga dan naar de Motorbeurs in Utrecht. Deze vindt plaats op donderdag 20 februari t/m zondag 23 februari 2020.

Tot slot willen we dit blog afsluiten met een paar tips. Omdat het winter wordt zien we dat veel mensen hun motor weg zetten en in het voorjaar weer tevoorschijn halen. Maar toch zijn er ook genoeg rijders die, ook in de winter, door blijven rijden. Voor hen hebben we een paar goede tips, lees ze hier!

Een greep uit
ons motor aanbod

Bekijk ons aanbod

Uitrusting
nodig?

 

Bekijk de mogelijkheden