Hoe gaaf is dit!

Wat? Nou dat er op bijna elk continent van de wereld klanten van ons aan het reizen zijn met hun motor. Avonturiers die wij, op welke wijze dan ook, geholpen hebben in de voorbereiding om hun droomreis werkelijkheid te laten worden!

Henk, Jeroen en Rhodee zijn een goed voorbeeld van maximaal voorbereiden. Henk (de Africa Twin van Jeroen en Rhodee) heeft vaak bij ons in de werkplaats gestaan om hem tip top in orde te maken voor zijn grote reis aan de andere kant van de oceaan. Jeroen heeft bij ons de all-road rijtraining gevolgd en samen met Rhodee zijn ze nog een keer langs geweest om een middagje te sleutelen.
Maar op dit moment zijn ze samen op 1 motor in Noord Amerika, de Pan American Road, aan het rijden en hebben daar 10 maanden voor uitgetrokken.
Via Polarsteps mogen wij ze volgen. Aan de foto’s te zien en de leuke verhalen te lezen kunnen we zeggen dat ze een fantastische reis aan het maken zijn.

 

De 30 jaar oude Yamaha Tenere, van Harold, is een goed voorbeeld van kleine aanpassingen doen aan een oude motor. Harold had er voor gekozen dat wij de motor technisch en motorisch aan mochten passen voor zijn reis. Alle slijtage delen werden in orde gemaakt. Zo kreeg de motor o.a. nieuwe banden, nieuwe ketting tandwielen,  Barkbusters en werd de vering aangepast. Nadat we dit hadden gedaan is Harold begin april, in zijn eentje, op de motor gestapt om naar Kaapstad te rijden. Een droom van 25 jaar oud werd werkelijkheid!
Zo’n 25 jaar geleden had Harold namelijk deze motor gekocht met het idee om naar Kaapstad te rijden. Door omstandigheden, werd zijn reis steeds vooruit geschoven. De motor hield hij al die jaren en dit jaar was het dan zover! 10 april is hij vanuit Empe vertrokken, heeft hij door 22 landen gereisd en kwam hij na 21.500 km en precies 3 maanden na vertrek, aan op zijn eindbestemming, Kaapstad!

 

Jouke en Miranda zijn begin mei aan hun wereld reis begonnen. Een reis waar ze 9 maanden over willen doen.
Hun voorbereiding voor deze reis begon al een paar jaar geleden (voor de Corona) toen ze bij ons hun Honda Africa Twin kochten. Het doel was om samen op 1 motor te gaan reizen richting Azië.
Jouke is een handige sleutelaar en heeft bijna alle accessoires, die hij bij ons aanschafte, zelf gemonteerd om zijn motor aan te passen voor hun reis. Af en toe hebben we hem advies gegeven en hebben wij hem ondersteunt op het technische vlak.
Een maand voor vertrek heeft de motor bij ons nog een laatste check up gekregen. Na de vering goed te hebben afgesteld en een paar kleine andere aanpassingen aan de motor konden ze aan hun reis beginnen!

Ondertussen zijn ze al meer dan 16.000 km onderweg, bevinden ze zich al in Oezbekistan en krijgen we regelmatig een update met mooie foto’s en geweldige reisverhalen.
Via deze reisverhalen lezen we dat onze klanten onderling ook contact met elkaar hebben, hoe leuk is dat!
Zo wilden Jouke en Miranda door Rusland naar Kazachstan reizen maar gezien de perikelen daar was het nog maar de vraag of dit ging lukken. Een andere avonturier, Maurits, liet via Polarsteps weten dat het hem was gelukt om Rusland in te komen. Door dit bericht kregen Jouke en Miranda weer wat hoop en gingen achter een visum aan voor Rusland. Dit lukte en begin juli reden ze Rusland binnen!

 

Maurits, die het dus lukte om in Rusland te komen, is een echte avonturier!
Een paar jaar geleden kwam Maurits bij ons met zijn Yamaha Tenere XT 660 Z. De motor hebben wij deels reis klaar mogen maken en kreeg deze o.a. nieuwe vering, brede voetsteunen etc.
Maurits zijn doel was om vanuit zijn woonplaats Amsterdam naar Tokio te rijden. Begin 2020 is hij op de motor gestapt maar helaas gooide Corona, na dik 4 maanden te hebben gereisd, ook bij hem roet in het eten en kwam hij niet verder dan Turkije.
Begin dit jaar is Maurits weer op de motor gestapt en wil nu ‘The long way round’, zoals hij zijn eigen reis noemt. Hierbij wil hij echt het avontuur opzoeken.
Tot nu toe lijkt het allemaal te lukken al heeft Maurits al wel een paar keer een tegenvaller gehad. De laatste tegenvaller was een ongeluk waarbij Maurits gelukkig niks had, maar de motor helaas beschadigd was. De motor heeft hij weer rijdend kunnen krijgen en is hij weer op pad! Het blijkt maar weer dat je ook moet kunnen improviseren tijdens je reis maar dat er altijd mensen zijn die je daarbij willen helpen! Zoals wij het zouden zeggen ‘Het kump altied weer goed’.

 

Nog zo’n avonturier is Katinka. We kennen haar ook al voor de Corona tijd en kwam bij ons op haar Honda Transalp XL 650. We hebben haar wensen en ons advies naast elkaar gelegd en daar is een plan van aanpak uit gekomen. Daarna werd de Transalp bij ons op de brug gezet en werd hij klaar gestoomd voor de grote reis.
Maar ook hier weer het bekende verhaal van Corona waardoor het reizen werd uitgesteld. Tussen door heeft ze nog een all-road rijtraining bij ons gevolgd maar op een gegeven moment was Katinka klaar met wachten en heeft, als stok achter de deur, haar werk opgezegd  zodat ze wel weg ‘moest’.
Begin september vorig jaar was het voor Katinka dan zover en vertrok ze in haar eentje op de motor. Ze heeft veel in oost Europa gereden en afgelopen maart kwam ze even terug naar Nederland. Inmiddels is ze al weer weg en rijd ze ergens in Engeland rond. Haar eindbestemming wordt waarschijnlijk de Canarische eilanden, maar wanneer en via welke route ze daar gaat komen is nog onbekend. Katinka ziet wel hoe het loopt!

 

Naast de klanten die nu op reis zijn, hebben we ook nog een aantal avonturiers die nog aan hun reis gaan beginnen!

Sophie on Wheels, zoals ze zichzelf noemt, is net 2 weken geleden vertrokken naar de andere kant van de Wereld. Ze heeft haar huis en werk opgezegd en gaat nu genieten van haar vrijheid! Zelf is ze vorige week in het vliegtuig gestapt en de Honda was al een paar weken eerder op de boot gezet, naar Vancouver. Sophie gaat Amerika verkennen op een Honda CRF 300 Rally, die ook een aantal keer bij ons in de werkplaats heeft gestaan.
Er is een globale route uitgezet maar welke landen ze precies aan gaat doen of welke bezienswaardigheden er bezocht gaan worden, staat nog niet vast.

 

Dan hebben we Tom die nog een hele mooie reis door Europa gaat maken op zijn BMW G 650 X Country. Deze BMW heeft al eens eerder een winter bij ons gestaan, toen wij hem klaar mochten maken voor zijn reis naar het noorden. Daar heeft hij toen o.a. door Noorwegen, Zweden en Finland gereden om bij de Noordkaap uit te komen. Hier heeft hij toen 21 dagen over gedaan. Vorig jaar dus naar het noorden van Europa, nu het tegenovergestelde, naar het zuiden van Europa. Ook voor deze trip door Europa heeft hij weer een aantal weken voor uit getrokken.
Tom heeft er zijn hobby van gemaakt om zijn motor helemaal tip top in orde te maken en hoe mooi is het dat wij dit voor hem mogen doen!
Volgens ons zitten er alle denkbare aanpassingen en extra’s op de BMW die er zijn en kunnen we niet indenken wat er nog meer aan gedaan kan worden!

 

Dan hebben we Erik die, met zijn Yamaha Tenere XT 660 Z, via Offroad Zweden bij ons is gekomen.  De motor hebben wij, naast het technisch klaar maken, ook voorzien van een valbeugel, Barkbuster etc. Ook hebben wij gereedschap geleverd voor onderweg.
Erik gaat op zijn motor naar het noorden. Daar gaat hij Zweden en Noorwegen offroad verkennen!

Arnout en Chantal hebben we vorig jaar leren kennen toen Arnout een motor bij ons kocht. Toen zaten ze er al aan te denken om een reis te gaan maken en dit jaar werden de plannen concreter. Volgend jaar gaan ze de Pan American Road rijden, beiden op een Honda CRF 250 L!
De Honda van Chantal werd dit jaar bij ons aangeschaft, samen met de nodige accessoires. Deze accessoires heeft Arnout zelf op de motoren gemonteerd om ze reis klaar te maken.
Deze zomer gaan ze ‘proef’ rijden in Noorwegen om te ervaren of er nog aanpassingen gedaan moeten worden aan de motor of niet.

 

Het is ontzettend gaaf om iedereen te volgen tijdens hun avontuur. En wat worden we enthousiast van alle foto’s en verhalen die we mogen lezen!

Wat we vaak horen van de mensen die het heel graag willen maar nooit gaan doen, is dat ze teveel beren op de weg zien. We hebben het al wel eens vaker gezegd maar laat je niet tegenhouden of misleiden door wat anderen zeggen of posten op bijv. social media maar trek je eigen plan.
Mocht er wat gebeuren zoals bijv. bij Maurits, dan zijn er altijd behulpzame mensen die je verder willen helpen, laat dit je dus niet tegenhouden!

Zit jij er ook aan te denken om een mooie reis te maken,  neem eens contact met ons op en wie weet beleef jij binnenkort jaar jouw Avontuur!

 

 

Een greep uit
ons motor aanbod

Bekijk ons aanbod

Uitrusting
nodig?

 

Bekijk de mogelijkheden