Wie zijn wij, een kijkje achter de schermen

Wie zit er achter Adventure Bike Experience Center? Waarom doen ze wat ze doen?
Zomaar 2 vragen die naar boven komen die ik zou willen weten als ik op deze website aan het kijken ben. Daarom hier even iets over ons.
Adventure Bike Experience Center is ontstaan nadat ik, Arnold de Lange,  het na 18 jaar tijd vond om de automotive vaarwel te zeggen. Ik besloot om van mijn hobby/passie mijn werk te maken en samen met mijn vriendin, Carolien Goos, runnen wij nu met veel enthousiasme ons bedrijf gespecialiseerd in alles wat met Adventure te maken heeft.

De passie voor wat we nu doen is al vroeg begonnen en met de paplepel ingegoten. Vanaf jongs af aan ben ik al met brommers aan het sleutelen en vanaf mijn 18e is dit overgegaan op motoren.
Ik heb geracet in de NK ProCup 600 van de Open Wegrace Competitie, waar ik in 2013 buiten alle verwachtingen om kampioen werd. Daarnaast reed ik veel Offroad en deed ik mee aan Enduro wedstrijden. Het combineren van het wegracen en Enduro rijden werd op een gegeven moment te veel. Om toch tijd te hebben voor het avontuur heb ik toen besloten om te stoppen met het wegracen.
Het offroad rijden is iets wat ik nu nog steeds doe, net als meedoen aan Enduro wedstrijden.
Door samen ook veel gereisd te hebben op de motor, basis met een tentje achterop, hebben Carolien en ik al heel wat mooie tours gemaakt door Europa.

Een aantal jaar geleden heb ik een reis gemaakt op de motor naar de Barentszzee, boven in Rusland, samen met mijn broer. Hierdoor is het Adventure rijden aangewakkerd, naast wat ik allemaal al deed op de motor. Lees hier het reisverslag van deze reis.
Na dit avontuur ben ik op zoek gegaan naar een volgend avontuur en dat werd RedBull Romaniacs. Door meerdere keren mee te doen aan Redbull Romaniacs, heb ik veel offroad, enduro en extreme enduro ervaring opgedaan. Klik hier om te lezen over mijn RedBull Romaniacs avontuur!

Steeds op zoek naar een andere uitdaging blijf ik het avontuur opzoeken en probeer ik het maximale eruit te halen. Zo ga ik nog regelmatig naar België, Zweden en Roemenië om daar extreme enduro te rijden. Ook probeer ik regelmatig delen van de TET in Europa te rijden.
Wat mijn volgende grote avontuur wordt weet ik nog niet, maar op mijn bucketlist staan o.a. nog de Road of Bones en de BAM.

Een greep uit
ons motor aanbod

Bekijk ons aanbod

Uitrusting
nodig?

 

Bekijk de mogelijkheden