DE WERELD ROND ‘Op reis met onze klanten’

 

Al veel van onze klanten hebben wij mogen helpen, op welke manier dan ook, bij het waarmaken van hun droomreis. Zij hebben de sprong in het diepe genomen en hebben de reis van hun leven gemaakt. Op dit moment zijn er ook avonturiers die druk in de voorbereidingen zitten of zelfs nog aan het reizen zijn. In dit blog nemen we jullie mee in de avonturen van deze avonturiers. Misschien raak jij wel helemaal geïnspireerd om, net als deze avonturiers ook het avontuur op te zoeken. En mocht je de foto’s van de avonturiers nog beter willen bekijken, klik er dan eventjes op.

 

SOPHIE

We beginnen met Sophie die al weer 529 dagen aan het reizen is! Ze heeft in januari 2022 haar baan en huis opgezegd. Ze heeft een Honda crf300 Rally gekocht en deze o.a. door ons klaar laten maken om haar droomreis waar te maken. Ze wilde Noord, Midden en Zuid Amerika gaan verkennen op de motor. In juli 2022 ging de motor met de boot naar Vancouver en Sophie vloog er een paar weken later achter aan, haar avontuur kon beginnen!

Als jullie ons volgen op  social media, dan zijn jullie ongetwijfeld bekend met Sophie (zo niet, klik dan hier om ons te volgen.)
O.a. via Polarsteps en Instagram volgen we Sophie op de voet en zien we regelmatig prachtige foto’s en verhalen voorbijkomen. Haar reis begon in de United States om vervolgens via Mexico, Belize, Guatamala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama in Colombia aan te komen.

Ze kampeert op de mooiste plekken, zwemt bij watervallen, beklimt vulkanen, ontmoet heel veel reizigers en komt op de kleurrijkste plaatsen.

 

In april 2024 arriveert ze bij Donkey Sunrise, een overland hotel/camping die motors verhuurt voor de tours die ze organiseren. Het leuke hiervan is dat we Tim kennen, de eigenaar die daar samen met zijn vrouw en haar familie dit bedrijf runt, omdat hij al eens bij ons is geweest toen hij in Nederland was! Sophie verblijft hier een paar maanden om, zoals ze het zelf zegt; de batterij weer even op te laden. In juli gaat ze weer op pad en vervolgt ze haar reis door Colombia om via Ecuador in Peru aan te komen.  Hier komt ze wat ongelukkig ten val met haar motor waardoor ze haar enkel breekt. Haar avontuur stopt hier even omdat ze naar Nederland gaat om te herstellen. Tijdens haar herstel komt ze ook bij ons op bezoek. Wat was het gaaf om te horen wat ze allemaal heeft gezien en gedaan! Ondertussen is ze genezen van haar enkel en heeft ze haar reis voortgezet vanaf Peru via Bolivia en Chili naar Argentinië!

We zullen in de toekomst  zeker nog veel van Sophie gaan horen. Mocht jij nieuwsgierig zijn naar haar vele avonturen, volg haar dan vooral even op Polarsteps en Instagram of houd onze socials in de gaten!

 

ARNOUT EN CHANTAL

Ook Arnout en Chantal zijn naar Amerika gevlogen. Net als Sophie hebben ze hun huis verkocht en hun baan opgezegd om meer van de wereld te zien. Ze doen dit beiden op een Honda CRF250L, waarvan ze er een bij ons hebben aangeschaft. Ze hebben zelf veel aan hun motoren klaargemaakt om vertrouwd te raken met de motoren. De grotere dingen hebben wij mogen aanpassen, dat gaf ze meer vertrouwen. Na een laatste check aan de motoren in juli waren ze helemaal klaar voor het grote avontuur!

Eind augustus 2023 vlogen Arnout en Chantal naar Anchorage om daar herenigt te worden met hun twee motoren, tenminste zo hadden ze dat gepland. Het liep echter wat anders. Ongeveer vier weken later dan gepland konden ze de motoren alsnog ophalen in Seattle! In deze vier weken hebben ze niet stilgezeten; ze hebben Alaska ontdekt met een gehuurde 4×4 auto!

Eind september kregen ze eindelijk het langverwachte bericht dat ze hun huurauto konden gaan inruilen voor hun eigen motoren. Het geluk kon niet op. Het echte avontuur op twee wielen kon nu eindelijk gaan beginnen! De eerste paar dagen op de motor reden ze door het noordelijke deel van het Olympic National Park.  Dit park is een natuurgebied in het noordwestelijke gedeelte van de staat Washington in de Verenigde Staten. Vanuit daar maakten ze nog even een stop in Canada waar ze op bezoek zijn gegaan bij een vriendin uit de studententijd van Arnout.

Vervolgens was het weer tijd om terug te keren naar de Verenigde Staten. Vanaf Seattle reden ze richting Colorado, een afstand van ongeveer 1500 km. Omdat ze nog niet veel hadden gereden met de motor, keken ze uit naar deze kilometers. Ze kwamen op de mooiste plekken, maar de echte uitdaging begon pas op de offroad White Rim Road in het nationale park Canyonlands. Dit was een 160 km lange onverharde route langs steile haarspeldbochten, stenen, los zand en intense zonneschijn! De uitdaging was duidelijk te zien aan de foto’s, want de motoren lagen regelmatig op hun zij. Na het bezoek aan de Grand Canyon reden ze door naar Las Vegas. Na bijna 7000 km te hebben gereden, was het tijd om de Verenigde Staten te verlaten. Nu was het tijd voor… Mexico!

Ze reizen in bijna 4 maanden door het mooie Mexico. Hoewel ze in het begin hebben moeten wennen, beviel de cultuur en het leven ze goed. Het lekkere eten werd overal gekenmerkt door de tortillas. Met of zonder opstaand randje, gemaakt van maïs- of tarwebloem, beide kanten gebakken of eenzijdig. Opgerold tot burrito, gefrituurd tot nacho’s, dubbelgeslagen als quesedilla of opgewarmd als basis voor taco’s.

Ze slapen op de mooiste plekjes……

en zien spectaculaire natuurverschijnselen.

Welke avonturen ze nog meer gaan beleven zullen we met jullie delen, dus hou onze socials in de gaten!

 

WILLEM

En dan komen we bij Willem. Zijn motor, een Yamaha Tenere 700, hebben wij volledig volgens zijn wensen klaargemaakt. Zijn reis naar de Noordkaap was een mooie test om te zien of alles naar wens was en of de motor goed reed. Na deze trip kwam hij nog een keer langs met de motor om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Hierna was hij klaar om aan het tweede hoofdstuk van zijn avontuur ‘Cape to Cape’ te beginnen.

Op 25 september was het zover en vertrok Willem op zijn motor, klaar voor zijn avontuur. Onderaan in Spanje ontmoette hij de rest van de groep, waarmee hij verder zou reizen. Via Marokko, de Westelijke Sahara, Mauritanië, Senegal, Guinea, Ivoorkust, Ghana, Kameroen, Angola en nog vele andere landen, waar de cultuur zo anders is dan in Nederland, reden ze richting Kaapstad.

Via Polarsteps konden we Willem tijdens zijn reis volgen, en de foto’s spraken voor zich. Auto’s zo hoog beladen dat je je afvraagt of dat wel goed gaat, mannen die zichzelf vervoeren op ezels en de jungle van Guinea-Bissau.

 

Willem heeft zeker avonturen beleefd tijdens zijn reis door Afrika. Een van die avonturen vond plaats op dag 25 van zijn reis, toen ze in Guinea-Bissau waren en de grens wilden oversteken naar Guinea. Om bij de grens te komen, werden ze over een onbegaanbare weg gestuurd dwars door de jungle, begeleid door een lokale gids. De weg was modderig en stond vol met water, waardoor het moeilijk was om erdoorheen te komen. Soms stonden ze tot aan hun knieën in de modder en liepen hun laarzen vol met water. Ze werden geholpen door lokale jongeren die hen hielpen de motoren door de modder te manoeuvreren. De weg was lang en zwaar en toen het donker werd, hadden ze de grensovergang nog steeds niet bereikt. Lokale bewoners boden hen een slaapplaats aan en hoewel de voorzieningen primitief waren, maakten Willem en zijn medereizigers het beste van deze vermoeiende dag.

Na twee zware dagen met veel water en modder komen ze aan in de stad Boke. Hier kunnen ze even bijkomen van het avontuur wat ze de afgelopen dagen hebben beleefd.

De reis zet zich voort en na Guinea volgen de landen Sierra Leone, Liberië, Ivoorkust, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Kamaroen, Congo, Angola, Namibië met als laatste land in het rijtje, Zuid-Arika. De eindbestemming van de reis.

‘Het voelt goed weer terug te zijn in Zuid Afrika. Het land waar begin jaren tachtig mijn liefde voor Afrika begon.’ Dit zijn de woorden van Willem bij de allerlaatste grensovergang van Namibië naar Zuid-Afrika.

Na een goede nachtrust besluiten Willem en zijn medereizigers de volgende ochtend vroeg te gaan rijden. Wanneer Willem onderweg zijn achterrem indrukt hoort hij een schurend geluid. Een steentje ertussen? Hij besluit verder te rijden, maar dit duurt niet langer dan 100 meter en een betere inspectie laat een uitgelopen achter wiel lager zien. Willem rijdt zeer langzaam richting een tankstation met een Toyota dealer. Ze zijn zeer aardig, maar hebben helaas geen monteur en onderdelen zouden morgen pas aan kunnen komen. De Toyota dealer belt een vriend die 800 meter verderop een bandenzaak heeft. Hij heeft een monteur in dienst. Daar aangekomen gaan Willem en de monteur meteen de werkplaats in. Het achterwiel wordt eruit gehaald en ja hoor, één van de drie lagers is uitgelopen. De lagers worden verwijderd terwijl Willem met Arnold appt om de onderdeel nummers te krijgen. Bijna gelijktijdig komen de nummers van de lagers via Arnold en via de monteur. Een lokale leverancier heeft de 2 lagers op voorraad! Ze sturen iemand om ze te halen en 10 minuten later is hij al terug. Deze kleine tegenslag op bijna de eindbestemming van hun reis mag de pret absoluut niet drukken en ze vertrekken om de laatste kilometers af te leggen.

Willem: ‘Wat een reis, wat een avontuur, het is soms niet te bevatten. Mijn microprocessor heeft overuren gemaakt en draait nog steeds full speed om alles te verwerken. Bijna 21.000 km afgelegd en 27 landen gezien van Wilnis naar Cape Agulhas. De reis Wilnis-Nordkapp-Cape Agulhas bedraagt bijna 29.000 km en doet 32 landen aan. Wat hebben we veel gezien en meegemaakt. De bekende foto’s worden gemaakt en een groep Chinezen wil met ons op de foto. Het is mooi geweest, we gaan naar ons guesthouse dat 2 km verderop ligt. Tijd om de reis af te sluiten met whiskey!’

GOOSWIJN

In mei 2023 was het eindelijk zover. Na een grondige opfris beurt van de motor van Gooswijn en de laatste aanpassingen aan de motor van Chirstine kon de reis die Gooswijn ”Going North: ‘in a few weeks to the North Cape and back” noemde eindelijk van start gaan. In 30 dagen reisden Gooswijn en Christine van Nederland naar Duitsland door naar Denemarken, Zweden, Finland met als doel de Noordkaap in Noorwegen.

Op de derde dag van hun reis komen ze aan in Jönköping, Zweden. Dit is een dorpje ten zuiden gelegen van een van de grootste meren van Zweden, genaamd Vättern. Deze mooie plek konden ze natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dus hebben ze hier een kijkje genomen. Na het zien van de Vättern hebben ze even goed uitgerust van al het reizen, maar de volgende dag was het toch echt tijd om weer door te rijden. De rit die volgde was niet makkelijk vanwege een onverwachte omleiding en de temperatuur die steeds verder daalde. Maar dat mocht de pret niet drukken, want op hun zesde dag bereikten ze toch wel een kleine mijlpaal. Ze komen aan bij de Poolcirkel!

De naam van de reis verklapt het natuurlijk al een beetje, maar op de tiende dag van de reis hebben ze dan echt hun doel bereikt: de Noordkaap! Natuurlijk worden hier een aantal mooie foto’s genomen en dan gaan ze verder op avontuur.

De reis vervolgt zich, en op de negentiende dag arriveren ze in de Fjorden van Noorwegen. Wat een prachtige omgeving is dit zeg! Voor degenen die niet weten wat fjorden zijn, zal ik het kort uitleggen. Noorwegen was oorspronkelijk volledig bedekt met ijs en hebben gletsjers rivierdalen uitgesleten tot diepe U-vormige dalen. Toen de ijstijd ten einde kwam smolten de gletsjers geleidelijk en zo werden deze diepe dalen gevormd. We noemen ze nu fjorden. Hieronder zie je ook een aantal mooie foto’s die Gooswijn heeft gemaakt.

Het einde van de reis komt steeds dichterbij, maar voordat dit zover is, maken ze nog een hoogtepunt mee. Gooswijn en Christine komen aan bij Trollstigen. De echte motorliefhebbers onder ons kennen deze route vast wel en zouden deze ook zeker een keer willen rijden. De route is ongeveer 20 km lang en is vol met bochten waaronder 11 haarspeldbochten. Het geluk kon niet op, want na al die regen en harde wind die ze tijdens hun reis hebben meegemaakt, scheen het zonnetje heerlijk tijdens het rijden van de Trollstigen.

Hier nog een aantal mooie foto’s die Gooswijn maakte tijdens de reis.

MICHIEL

De reis van Michiel is het voorbeeld, net als dat van Gooswijn, dat je voor het avontuur niet heel ver weg hoeft te reizen. Michiel is begin mei vorig jaar op reis gegaan met zijn Yamaha Tenere 660. Voordat hij weg ging heeft de motor nog een grondige check bij ons gehad. Zo kreeg de motor nieuwe banden en werden er een paar kleine aanpassingen gedaan aan de motor zodat de reis goed kon beginnen. Via o.a. Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije is hij in Georgië terecht gekomen. Vanuit Georgië heeft hij de boot gepakt en is hij de Zwarte Zee overgestoken richting Roemenië. Vandaar weer terug richting Nederland via o.a. Hongarije, Tsjechië en Duitsland. In totaal heeft hij er 94 dagen over gedaan. Heeft hij 11418 kilometer gereden en 17 landen bezocht. De foto’s spreken voor zich.

YARNO

Yarno is ook een echte avonturier die meer van de wereld wil zien. Vorig jaar heeft hij zijn huis verkocht en zijn baan opgezegd. Hij kocht een Tenere World Raid bij ons en we pasten deze samen aan zodat hij klaar was om naar de andere kant van de oceaan te gaan. Hij begon zijn reis in Chili, Zuid-Amerika. Van daaruit reed hij naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, Ushuaia, waar hij eind oktober aankwam. Vervolgens reed hij vanuit Ushuaia weer naar het noorden en bevindt zich nu in Argentinië.

Yarno heeft geen specifieke planning over waar of wanneer hij ergens heen wil gaan. Hij bekijkt het per dag en ziet wel wat de dag hem brengt. Dat is pas echt een avontuur!

JAN 

Jan is een klant van ons die al een paar keer bij ons is geweest. Zijn motor, een Yamaha Tenere 700 hebben wij klaar mogen maken voor zijn trip naar Marokko. Hier heeft hij twee weken met een georganiseerde reis rond gereden en wat heeft hij mooie plaatjes geschoten! Hij is weer bezig met zijn volgende trip, die inmiddels ook al staat gepland!

HANNY

Ook avonturier Hanny is met dezelfde georganiseerde reis als die van Jan naar Marokko geweest. Haar BMW G 650 XCountry heeft daarom ook bij ons in de werkplaats gestaan om klaar gemaakt te worden voor haar reis naar Marokko.

 

HUMAN

Human is een klant van ons die in 2018 een Yamaha XT660 bij ons heeft gekocht. Hier heeft hij heel wat kilometers op gemaakt en veel van de wereld gezien. Vorig jaar heeft hij een nieuwe Yamaha Tenere 700 bij ons gekocht die wij helemaal klaar hebben mogen maken voor zijn reis naar Patagonië. Via social media zijn we Human aan het volgen en op dit moment is hij Chili aan het verkennen. Mocht jij nieuwsgierig zijn naar zijn avonturen houd onze socials in de gaten!

WIE GAAN ER NOG OP AVONTUUR?

Naast de klanten die nu op reis zijn of net terug zijn gekomen zijn er ook nog avonturiers die nog aan hun reis gaan beginnen.

Zo hebben we Erik die vorig jaar een nieuwe Yamaha Tenere World Raid bij ons heeft gekocht. Op deze motor heeft hij al heel wat mooie kilometers gemaakt door o.a. Noorwegen en Zweden.
Aankomend jaar wil hij 4 maanden weg op zijn motor. Hij wil met de trein naar Oostenrijk om vanaf daar op de motor richting Turkije te gaan en vervolgens door de ‘stan’ landen te reizen. Heel misschien wil hij nog doorrijden naar China. China heeft nl zijn regels wat versoepelt waardoor het makkelijker is om China in te komen.
De voorbereidingen voor deze reis zijn al in volle gang en wat een gaaf vooruitzicht heeft hij!

Dan hebben we nog Julius die in februari met zijn Honda Transalp 700 richting het zuiden is gegaan en naar Marokko wil oversteken. De motor is bij ons aangeschaft en hebben we helemaal klaar mogen maken naar de wensen van Julius.

En Leon, die vorig jaar in Albanië is geweest gaat dit jaar met zijn Tenere 700 naar Mongolië, hoe gaaf is dat! Zijn motor heeft bij ons in de werkplaats gestaan om klaar gemaakt te worden voor dit grote avontuur!

 

Het is ontzettend gaaf om iedereen te volgen tijdens hun avontuur. En wat worden we enthousiast van alle foto’s en verhalen die we mogen lezen! Sommige avonturiers gaan lang en ver op reis en anderen zoeken het dichterbij en gaan voor 2 weken weg. Het kan allemaal want iedereen beleeft het avontuur op zijn eigen manier!

Wat we vaak horen van de mensen die het heel graag willen maar nooit gaan doen, is dat ze teveel beren op de weg zien. We hebben het al wel eens vaker gezegd maar laat je niet tegenhouden of misleiden door wat anderen zeggen of posten op bijv. social media maar trek je eigen plan. Mocht er wat gebeuren dan zijn er altijd behulpzame mensen die je verder willen helpen, laat dit je dus niet tegenhouden!

Zit jij er ook aan te denken om een mooie reis te maken maar weet je niet waar je moet beginnen, neem eens contact met ons op en wie weet beleef jij binnenkort jouw Avontuur!

 

Een greep uit
ons motor aanbod

Bekijk ons aanbod

Uitrusting
nodig?

 

Bekijk de mogelijkheden